У Геронтолошком центру Врбас обележен је Међународни дан старијих особа

Обележавање Међународног дана старијих особа подразумева велики број здравствено-промотивних активности у целом свету. Пре 75. година Генерална скупштина УН је усвојила Универзалну декларацију о људским правима. У складу са обележавањем  годишњице овог важног документа тема овогодишњег обележавања Међународног дана старијих особа је „поштовање људских права старијих особа као испуњење визије Универзалне декларације о људским правима кроз генерације“.

Посетом и учешћем у богатом културно-уметничком програму ученици гимназије „Жареко Зрењанин“ из Врбаса поделили су своје знање, таленат и љубав ка животу са корисницима Геронтолошког центра Врбас.

У поздравном говору старијим грађанима су овај важан дан честитале Тијана Алексић, заменица Председника општине Врбас, Јасна Бијелица, члан општинског већа за социјална питања, директорка Геронтолошког центра Врбас Радмила Мусић и Татјана Кажић, директорка гимназије „Жарко Зрењанин“.

Корисници и гости су кроз прозу, поезију и музику и стваралаштво прошлих, садашњих и нових генерација потврдили кроз сузу и осмех чињеницу да се свака наредна генерација ослања у свом животу на достигнућа претходне генерације.