O nama

Gerontološki centar Vrbas je ustanova za smeštaj starih i odraslih lica osnovana odlukom o osnivanju izvršnog veća A.P. Vojvodine 30.09.2003 godine.

Nudimo usluge smeštaja otvorenog tipa za 125 korisnika u dva odvojena objekta i to: odeljenje u Vrbasu (kapaciteta 95 mesta) i odeljenje u Kucuri (kapaciteta 30 mesta).

Poluzavisni i zavisni korisnici odeljenja u Vrbasu kojima je potrebna 24-časovna nega mogu da dobiju usluge lekara opšte prakse, medicinsku negu, usluge fizioterapeuta, frizera, vešeraja, održavanje higijene i pripreme zdravih obroka.

Pomažemo vam da očuvate kontakt sa porodicom i ugodite sebi što je više moguće. Organizujemo proslave rođendana, literarnu i kreativnu sekciju, tkačku i stolarsku radionicu, takmičenje u boćanju, igranje društvenih igara, izlete, muzičke i druge priredbe.

Za udoban boravak pokretnih korisnika u odeljenju u Kucuri na raspolaganju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa dvorištem i baštom.

Klub za stara i odrasla lica zajedno sa službom kućne nege i pomoći čini Službu vaninstitucionalne zaštite.

Aktivnosti kluba za stara i odrasla lica obuhavataju proslave rodjendana, igranke, izlete i posete drugim klubovima, društvene igre, gledanje TV-a, šahovska takmičenja, likovne kolonije i druge aktivnosti koje prate stručni radnici gerontološkog centra.

Članovima je omogućeno da svakog radnog dana ručaju zdrav i ukusan obrok po pristupačnoj ceni prilagođenoj penzijama i drugim primanjima.

Ukoliko vam je potreban odmor i miran boravak, više informacija možete da dobijete od strane naše stručne službe na telefone sa kontakt strane.